Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier


Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaanZoek hier direct tussen alle vacatures!

Waar letten grote bedrijven op als zij kandidaten werven?

Grote bedrijven krijgen soms wel honderden reacties op openstaande vacatures. Wanneer je zelf gaat solliciteren is het handig om te weten waar grote bedrijven op letten bij het werven van kandidaten. Wij hebben hier 5 punten voor je op een rijtje gezet waar je absoluut op moet letten!

​1. Een goed CV

Wanneer een groot bedrijf kandidaten wil gaan werven kijken zij goed naar het curriculum vitae. Hierin staat tenslotte de werkervaring van de sollicitant en ook wat persoonlijke gegevens. Zorg er dus voor dat jouw cv er netjes en overzichtelijk uitziet. Let er op dat de inhoud van jouw CV klopt en compleet is. Wil je weten hoe je een goed CV maakt? Lees dan deze tips.

​2. Maak je motivatiebrief niet te lang

In je motivatiebrief beschrijf je jouw motivatie om dit werk te gaan doen. Het is goed om enthousiast te zijn, dat zien werkgevers graag. Maar een groot bedrijf die misschien wel honderden motivatiebrieven binnen krijgt, heeft geen tijd om deze stuk voor stuk uitgebreid te lezen. Zorg dus dat jouw motivatiebrief kort maar krachtig is, let er wel op dat het alle belangrijke informatie bevat.

​3. Let op spelfouten

Wanneer er veel reacties zijn op een vacature moet er een selectie gemaakt worden. De reacties met spelfouten vallen vrijwel direct af. Op het moment dat er in jouw motivatiebrief of CV een spelfout wordt ontdekt kan het zijn dat jouw sollicitatie linea recta wordt afgewezen. Zorg er voor dat er geen één spelfout in jouw sollicitatie staat, laat deze ook altijd door iemand anders nalezen voor de zekerheid.

​4. Social media

Vrijwel ieder bedrijf bekijkt wel de sociale media pagina's van potentiële kandidaten. Zorg er dus voor dat (al voor je gaat solliciteren) jouw Facebook, Twitter en LinkedIn pagina's er netjes en degelijk uitzien en dat er geen vreemde foto's of berichten op te vinden zijn.

​5. Wees origineel

De standaard brieven en cv's kennen de grote bedrijven nu wel. Het is belangrijk dat je opvalt tussen al die andere reacties, zodat jij uiteindelijk wordt uitgenodigd om op gesprek te komen. Wees dus origineel maar zorg wel dat wat je doet ook bij jouw past. Het bedrijf waar je solliciteert moet een goede indruk krijgen van hoe jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Een leuke en originele manier van het maken van een CV is het video CV.

Ben je op zoek naar een studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past. Bekijk hier onze actuele vacatures of schrijf jezelf in zodat jij altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

  Ook gevonden:

   

Waar letten grote bedrijven op als zij kandidaten werven? Waar letten grote bedrijven op als zij kandidaten werven?
Grote bedrijven krijgen soms wel honderden reacties op openstaande vacatures. Wanneer je zelf gaat solliciteren is het handig om te weten waar grote bedrijven op letten bij het werven van kandidaten. Wij hebben hier 5 punten voor je op een rijtje gezet waar je absoluut op moet letten!
Vind de studentenbaan die jou op het lijf geschreven is!
Waarom zoeken bedrijven tegenwoordig zoveel ICT’ers? Waarom zoeken bedrijven tegenwoordig zoveel ICT’ers?
Elk jaar stijgen het aantal openstaande vacatures binnen de ICT-branche. Waarom zoeken bedrijven tegenwoordig zoveel ICT'ers? Worden goede ICT’ers schaars? Of is de vraag naar ICT’ers simpelweg veel groter dan het aanbod aan ICT’er? Hoe dan ook, de technologische ontwikkelingen gaan rap.
Subsidies voor bedrijven die werken aan een lagere werkdruk Subsidies voor bedrijven die werken aan een lagere werkdruk
Een steeds hogere werkdruk is een actueel probleem. Lees er hier meer over.
[html:center]Diensten [html:/center]
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Diensten
Diensten
Diensten
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega\’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden