Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier


Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaanZoek hier direct tussen alle vacatures!

Werkgevers en Facebook

Social media is niet meer weg te denken. Vrijwel iedereen heeft een Facebook account. Maar is dit wel handig wanneer je gaat solliciteren? In deze blog geven we je uitleg!

Sociale media kent op het moment een sterke ontwikkeling. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Facebook account. Echter wordt het vaak vergeten dat de hele wereld kan meekijken. Zolang je jouw pagina niet privé maakt kan iedereen zien wat jij aan het doen bent. Dit is natuurlijk heel interessant voor werkgevers die opzoek zijn naar werknemers. Maar ook andersom.

Wordt er nou echt naar Facebook gekeken?

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat maar liefst 91% van de werkgevers hun potentiële werknemers controleert via Facebook. Het merendeel (47%) van de werkgevers controleert de Facebook-pagina al voor het eerste gesprek. Zo krijgen ze al een eerste indruk van jou. 42% van de werkgevers controleert de Facebook-pagina nadat het eerste gesprek heeft plaatsgevonden. Tot slot doet 4% van de werkgevers het net voordat ze arbeidsvoorwaarden gaan vastleggen.

Het is dus belangrijk dat je sociale media pagina’s er goed en verzorgd uitzien voordat je gaat solliciteren. Uit onderzoek is gebleken dat 7 van de 10 werkgevers kandidaten hebben afgewezen vanwege hun Facebook-pagina. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Zo kan er gebruik worden gemaakt van valse kwalificaties. Kwalificaties die je niet behaald hebt maar wel in je sollicitatiebrief zet om een streepje voor te krijgen op de rest van de sollicitanten. Ongepaste teksten of foto’s kan een andere reden zijn voor afwijzing.

Echter kan het ook in je voordeel werken. Ruim 68% van de werkgevers heeft wel eens iemand aangenomen vanwege zijn online profiel. Wanneer je in het bezit bent van een professioneel profiel, werkt het natuurlijk in je voordeel.

Tips:

Als je de sollicitatie hebt doorstaan en je eenmaal aangenomen bent bij een bedrijf, zorg er dan voor dat je jouw online profiel goed onderhoud. Wil je iets online zetten? Denk dan na of het geen gevolgen heeft. Houdt je profiel professioneel en ga geen onnodige gekke foto’s of teksten plaatsten. Tegenwoordig kan een onschuldige Facebook-post leiden tot ontslag. Het komt regelmatig voor dat iemand zichzelf ziek meldt bij zijn/haar werk en vervolgens zet de desbetreffende persoon een foto op Facebook, waarop te zien is dat de persoon in kwestie bijvoorbeeld een dag weg is. Wanneer dit bij de werkgever terecht komt kan dit leiden tot arbeidsconflicten.

Ben jij op zoek naar een leuke studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past. Bekijk hier direct onze actuele vacatures of schrijf jezelf in zodat jij altijd als eerst op de hoogte bent van de nieuwste vacatures!

  Ook gevonden:

   

Werkgevers en Facebook Werkgevers en Facebook
Social media is niet meer weg te denken. Vrijwel iedereen heeft een Facebook account. Maar is dit wel handig wanneer je gaat solliciteren? In deze blog geven we je uitleg!
Vind de studentenbaan die jou op het lijf geschreven is!
Student inhuren in Den Haag
Studenten bijbaan Gouda
Data purchaser en analist Breda
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Online marketing student inhuren Rotterdam
Stijgend personeelstekort Stijgend personeelstekort
Kampt u met een personeelstekort? Dan bent u niet alleen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat sinds 2018 ongeveer een kwart van de bedrijven in Nederland belemmering ondervindt bij het uitoefenen van de werkzaamheden door een tekort aan personeel.
Student inhuren Bergen op Zoom
Bent u gevestigd in Bergen op Zoom met uw bedrijf en bent u op zoek naar getalenteerde studenten? Dan is Recruit a Student het uitzendbureau voor u. Met een database vol met studenten uit alle richtingen hebben wij voor elke sector de perfecte kandidaten klaar staan.
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Oproepkracht Leeuwarden
Bent u op zoek naar een flexibel inzetbare oproepkracht in Leeuwarden? Studenten uitzendbureau Recruit a Student beschikt over een grote diverse kandidatenpool en stelt graag snel de ideale oproepkracht aan u voor.
Data purchaser en analist Nijmegen
Bent u op zoek naar een of meerdere data purchasers en analisten in Nijmegen? Recruit a Student stelt u graag voor aan getalenteerde studenten voor.
Student inhuren in Rijswijk
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega\’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden