Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan


Zoek hier direct tussen alle vacatures!

Pagina 404: foutje, bedankt!

‘Deze pagina is niet beschikbaar’, deze foutmelding in combinatie met de code 404 ben je ongetwijfeld al vaak tegengekomen op het internet. Elke website heeft een 404-pagina, maar is die van jou ook geoptimaliseerd? Of verlies jij bezoekers en mogelijk omzet door deze gemiste kans?

Een spelfout in het websiteadres, een oude link, een paginanaam die in de loop der tijd is veranderd. Er zijn veel redenen waarom een pagina niet kan worden weergegeven. De code 404 is technische taal die de server doorgeeft aan de browser om te laten weten dat de opgevraagde pagina niet (meer) bestaat.

Bezoekers behouden

Het is een veelvoorkomend ‘probleem’ op internet, vooral webshops kunnen er regelmatig last van ondervinden doordat producten (en dus hun pagina’s) uit het assortiment zijn bijvoorbeeld. Zo’n errorpagina is op zich niet eens heel erg, mits je er goed mee omgaat. Omdat je niet weet wanneer iemand op een niet bestaande pagina binnen jouw website stuit, kan je maar één ding doen om je bezoeker te behouden: een geoptimaliseerde 404-pagina. Verzuim je dit te doen, dan is de kans groot dat je je bezoeker, en dus potentiële klant, direct verliest.

Je 404-pagina optimaliseren

Het enige doel van je 404-pagina is bezoekers behouden. Gebruiksvriendelijkheid is daarbij het sleutelwoord. Allereerst wil je dat je pagina er qua opmaak/thema hetzelfde uitziet, zodat je bezoekers niet direct schrikken en wegklikken. Vervolgens zorg je voor een vriendelijke, begripvolle en/of humoristische boodschap. Er is iets misgegaan en dat is al vervelend genoeg, biedt mogelijkheden om dit zo goed mogelijk op te lossen. Het is fijn als de websitebezoeker de optie krijgt direct contact met je op te nemen. Daarnaast is een zoekbalk handig zodat de bezoeker zelf kan intypen waar hij in eerste instantie naar op zoek was.

Foutmeldingen voorkomen

Benieuwd hoe jouw 404-pagina eruitziet? Je kunt het eenvoudig nakijken door achter je url (websiteadres) een slash (schuine streep) en een willekeurig woord in te vullen. Bijvoorbeeld:  www.recruitastudent.nl/foutje  

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Google Search Console laat je zien welke actieve pagina’s een foutmelding geven. Ook op Screamingfrog, Deepcrawl en Broken Link Check, kun je nagaan hoeveel pagina’s op jouw website een 404-error geven.

Inspiratie nodig?  De foutmeldingen van Hema en Bijenkorf zijn voorbeelden van goede 404-pagina’s. Wil je nog meer tips omtrent website optimalisatie? Neem dan gerust contact op met Online Student, we helpen je graag!

  Ook gevonden:

   

Pagina 404: foutje, bedankt! Pagina 404: foutje, bedankt!
‘Deze pagina is niet beschikbaar’, deze foutmelding in combinatie met de code 404 ben je ongetwijfeld al vaak tegengekomen op het internet. Elke website heeft een 404-pagina, maar is die van jou ook geoptimaliseerd? Of verlies jij bezoekers en mogelijk omzet door deze gemiste kans?
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden