Recruit a Student - het talent van morgen vandaag in huis.
Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan


Zoek hier direct tussen alle vacatures!

Hoe vind je een leuk stagebedrijf?

Wanneer je een opleiding volgt is het vrijwel altijd van belang dat je een stage gaat lopen. Met een stage leer je het vak waar je voor leert in de praktijk. Hoe vind je een leuk stagebedrijf?

Hoe vind je een leuk stagebedrijf?

  • Ieder jaar zijn er een hoop studenten opzoek naar stagebedrijven. Begin daarom op tijd met zoeken naar een leuke stage.
  • Vind stage bedrijven via je school of op internet. Zoek buiten de stagewebsites ook op vacaturesites, ook hier zijn vaak vacatures voor stagiaires te vinden.
  • Heb je al een bedrijf waar je geïnteresseerd in bent, maar staat er geen stage-vacature open? Neem dan zelf contact op met dit bedrijf. Ondanks dat er geen vacature open staat wil dit nog niet zeggen dat ze geen stagiair kunnen gebruiken. Doordat je zelf contact opneemt met dit bedrijf laat je alleen maar zien dat je echt oprecht geïnteresseerd bent in dit bedrijf. Wanneer je telefonisch contact op gaat nemen met het bedrijf, zorg dan wel dat je belt op een gunstig tijdstip. Dus niet s'ochtends vroeg wanneer de werknemers net beginnen met werken, tijdens de lunchpauze of aan het einde van de werkdag. Bereid het telefoongesprek ook goed voor, dit is namelijk de eerste indruk die je van jezelf gaat achterlaten. Vraag naar de juiste persoon of de afdeling personeelszaken. Vraag voordat je jouw verhaal gaat vertellen of de desbetreffende persoon even tijd voor je heeft en of het gelegen uitkomt dat je belt. Bedenk van te voren waarom je precies geïnteresseerd bent in dit bedrijf, wat jij je voorstelt van een stageplaats bij dit bedrijf en wat voor een stage je precies zoekt, wat jij wilt leren én wat jij dit bedrijf kan bieden.
  • Maak gebruik van je netwerk, vertel iedereen om je heen dat je opzoek bent naar een stage en naar wat voor een stage. Wie weet heeft iemand uit je netwerk nog ideeën of weten zij nog een bedrijf dat opzoek is naar stagiaires.

Tips voordat je gaat solliciteren

  • Wil je gaan solliciteren bij een bedrijf, verdiep je dan eerst in dit bedrijf. Lees erover op internet of misschien ken je mensen uit je netwerk die al bij dit bedrijf werken of hebben gewerkt, vraag dan naar wat informatie. Ook kan je altijd aan het bedrijf zelf vragen stellen door contact met hun op te nemen. Het is belangrijk dat je van te voren weet of dit bedrijf bij je past en of de werkzaamheden die jij gaat doen je aanspreken. Zo voorkom je dat een stage achteraf tegenvalt.
  • Bekijk de eventuele doorgroeimogelijkheden, je loopt tenslotte stage om veel dingen te leren, het zou daarom leuk en uitdagend zijn als je weet dat je tijdens jouw stageperiode kan groeien en andere werkzaamheden op je kan nemen. Zo doe je een hoop werkervaring op en houd je jouw stage ook leuk en uitdagend.
  • Ga na of de stageplaats voldoet aan alle eisen vanuit school. Zorg ook dat de eisen aan een stageplaats voor jezelf duidelijk zijn, zodat je precies weet of je bij de juiste bedrijven solliciteert. Het zou zonde zijn als jouw stagebedrijf straks wordt afgekeurd omdat het niet voldoet aan de eisen en je weer opnieuw moet beginnen met zoeken naar een geschikte stage.
  • Maak je CV in orde. Wanneer je gaat solliciteren moet je vrijwel altijd jouw cv meesturen en wanneer je een bedrijf telefonisch gaat benaderen zullen zij vaak ook vragen of je jouw cv kan opsturen. Het is dan fijn als jouw cv in orde is, zodat je deze direct kunt versturen.
  • Lees de Top 5 voorkomende problemen binnen een stagebedrijf, zo weet je precies wat voor problemen zich kunnen voordoen binnen een stagebedrijf en hoe je deze kunt voorkomen.

Lukt het je niet om een leuke stage te vinden? Studenten uitzendbureau Recruit a Student biedt stage & bemiddeling aan.
Ben je buiten je stage om op zoek naar een leuke studenten (bij)baan? Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past!

  Ook gevonden:

   

Hoe vind je een leuk stagebedrijf?

Hoe vind je een leuk stagebedrijf?


Wanneer je een opleiding volgt is het vrijwel altijd van belang dat je een stage gaat lopen. Met een stage leer je het vak waar je voor leert in de praktijk. Hoe vind je een leuk stagebedrijf?
Top 5 voorkomende problemen binnen een stagebedrijf

Top 5 voorkomende problemen binnen een stagebedrijf


Tijdens je stage leer je een hoop over het bedrijfsleven en neem je een kijkje in het wereldje waar jij na je studie in terecht gaat komen. Echter kunnen er zich problemen voor doen binnen het stage bedrijf. Wij hebben de meest voorkomende voor jou op een rijtje gezet.
Is het verstandig om geld bij te lenen tijdens je studie?

Is het verstandig om geld bij te lenen tijdens je studie?


Studeren is duur, er zijn daarom ook vele studenten die tijdens hun studie geld bij lenen. Dit is natuurlijk fijn en handig om op deze manier rond te kunnen komen of om je opleiding van te betalen, maar is dit wel verstandig?
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Wat te doen in je tussenjaar?

Wat te doen in je tussenjaar?


Ben jij bijna klaar met de middelbare school en weet je nog niet welke vervolgstudie je wilt gaan doen? Dan heb je misschien al nagedacht over het nemen van een tussenjaar, maar wat ga je eigenlijk doen in je tussenjaar? In deze blog bekijken wij reden die je kan hebben om een tussenjaar te nemen.
Tips om geconcentreerd en fit te blijven tijdens je studie

Tips om geconcentreerd en fit te blijven tijdens je studie


Veel studenten hebben last van concentratieproblemen onder het studeren. Ze zijn snel afgeleid en weten soms niet waar ze moeten beginnen met leren. Om geconcentreerd te blijven, is het noodzakelijk dat je fit blijft. Hoe je er voor zorgt dat je fit blijft tijdens je studie lees je hier!
Is het verstandig om door te studeren wanneer je geen baan kunt vinden?

Is het verstandig om door te studeren wanneer je geen baan kunt vinden?


In deze tijd liggen de banen niet voor het oprapen. Het blijft lastig om aan een baan te komen. Wanneer je klaar bent met je studie wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag, maar wat als je geen baan kan vinden? Wat doe je dan?
Vind de studentenbaan die jou op het lijf geschreven is!
Wat moet je doen als je niets hoort na een sollicitatiegesprek?

Wat moet je doen als je niets hoort na een sollicitatiegesprek?


Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt gehad ben je natuurlijk heel benieuwd of, aan de hand van dit gesprek, je wel of niet wordt aangenomen. Het kan zijn dat de uitkomst van dit gesprek even op zich laat wachten, wat moet je doen als je niets hoor na een sollicitatiegesprek?
Vijf tips om snel een bijbaan te vinden

Vijf tips om snel een bijbaan te vinden


Veel studenten werken naast hun studie om lekker wat geld bij te verdienen. In deze blog lees je vijf tips om snel een bijbaan te vinden!
In hoeverre word ik financieel ondersteund door de overheid om in het buitenland te studeren?

In hoeverre word ik financieel ondersteund door de overheid om in het buitenland te studeren?


Zit je er over na te denken om in het buitenland te gaan studeren? Dan wil je natuurlijk wel weten of je straks wel iedere maand rond kunt komen in een vreemd land. Gelukkig worden studies hier in Nederland ondersteund door middel van studiefinanciering.
Wil jij op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je in bij Recruit a Student
Hoe houd ik een slimme manier mijn CV bij?

Hoe houd ik een slimme manier mijn CV bij?


Je hebt vast wel eens een curriculum vitae gemaakt. Een curriculum vitae is een overzicht van wat je tot nu toe gedaan en bereikt hebt. Een potentiële werkgever kan hier aan zien welke vaardigheden je beheerst en wat voor persoon je bent. Het is daarom belangrijk om je cv bij te houden.
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 
Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

De Recruit a Student APP

     © 2018 Recruit a Student | Algemene voorwaarden |  Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden
recruitastudent.nl/hoe-vind-je-een-leuk-stagebedrijf