Karlijn in gesprek met: FlexStagiair

‘Karlijn in gesprek met: FlexStagiair’

Recruit a Student vindt het belangrijk dat start-ups een podium krijgen om zichzelf te laten zien. Vandaag vertel ik jullie dan ook graag meer over onze opdrachtgever FlexStagiair. Ben je benieuwd wat zij doen en hoe zij samenwerken met Recruit a Student? Lees dan snel verder!

Over FlexStagiair

FlexStagiair is een start-up onderneming, gevestigd in het centrum van Den Haag bij coworkspace ProjectLab waar ondernemers samen werken én samenwerken. Één van deze ondernemers is Ties Rijkers. Over het werk en de bezigheden van Ties zal ik jullie in deze blog dan ook meer vertellen. Ties is werkzaam als consultant in disruptive technologies. Maar hij doet meer dan dat, hij is namelijk ook co-founder van FlexStagiair!

FlexStagiair maakt het mogelijk voor ondernemers en start-ups dat zij makkelijker een stagiair kunnen aannemen. Dit doen zij door het bundelen van hun krachten. Meerdere ondernemers (bijvoorbeeld 2,3 of zelfs 5) vormen samen één voltijds stageplek voor een stagiair. FlexStagiair is ontstaan door de behoefte van kleine ondernemingen om een stagiair in dienst te nemen. Echter vragen fulltime stagiaires vaak te veel van een kleine onderneming. Door de stageopdracht van verschillende ondernemingen te vormen tot één stageplaats, ervaren de ondernemers wel de voordelen van een stagiair, maar kost het hen minder tijd en moeite.

Natuurlijk biedt deze manier van stage lopen ook kansen voor studenten. Zij kunnen werkervaring op doen binnen verschillende ondernemingen en
hierdoor wordt de afwisseling in hun stage behouden. Dat het idee achter FlexStagiair een succes is, wordt bevestigd door het winnen van de DromenDenkenDoen-award. Het winnen van deze award heeft gezorgd voor extra stimulans om het bedrijf ook daadwerkelijk op te starten.

Karlijn in gesprek met: FlexStagiair

Samenwerking

De samenwerking tussen Recruit a Student en FlexStagiair is begonnen door de vraag naar een student voor het beheren van de social media. Direct is Recruit a Student aan de slag gegaan met de werving en selectie en heeft de perfecte kandidaat aan FlexStagiair voorgesteld. Inmiddels werkt Dennis één dag per week bij FlexStagiair. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk aan het onderhouden van de social media en het bedenken van acties waardoor FlexStagiair haar potentiële opdrachtgevers en studenten beter aan zich kan binden. Dennis vertelt dat hij de veelzijdigheid van zijn bijbaan het leukst vindt, zowel in zijn werk als binnen het team waar hij in werkt. Dennis: “De ondernemers achter dit concept zijn actief binnen zulke verschillende disciplines, variërend van de eerder genoemde disruptive technologies tot advies op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Azië. Ik weet zeker dat ik de komende tijd een hoop van ze kan leren!”.

Ben je benieuwd wat Recruit a Student voor jouw start-up kan betekenen? Met diensten als onder andere werving & selectie, payrolling en detachering is Recruit a Student een betrouwbare, allround HR partner en biedt op ieder probleem een passende oplossing.

Meer weten over FlexStagiair? Bekijk hier hun website, Facebook en LinkedIn.