Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier


Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaanZoek hier direct tussen alle vacatures!

Voor de uitsteller: 5 last minute studie tips

Je hoort het jezelf nog zeggen: de volgende keer begin ik echt op tijd met leren. Maar helaas, voor sommige studenten werkt dit nou eenmaal gewoon niet. Maak je geen zorgen, wij hebben voor jou de 5 beste last minute studie tips op een rijtje gezet.

Last minute studie tip 1: Focus!

We begrijpen je, er zijn 100 dingen te verzinnen die leuker zijn dan leren. Maar door je uitstelgedrag ben je nu op het punt belandt dat je toch moet gaan beginnen. Zet je telefoon uit, houdt je laptop alleen bij je als je die echt nodig hebt en sluit jezelf op in een ruimte die weinig afleidingen biedt. Als je alle mogelijke afleidingen hebt verbannen kun je gefocust aan de slag gaan. En maak je geen zorgen, als je je tentamen gemaakt hebt staan er vast nog genoeg grappige kattenfilmpjes op je Facebook-tijdlijn waar je doelloos door heen kunt scrollen.

Last minute studie tip 2: Oefententamens

Het gaat je vast lukken om ergens een oefententamen vandaan te toveren. Een oefententamen geeft je een goed inzicht in hoe de vragen op je tentamen geformuleerd gaan worden. Wordt er diep ingegaan op details of gaat het alleen over de hoofdlijnen? Mocht het je nou lukken om meerdere oefententamens in bezit te krijgen, kijk dan welke hoofdstukken het meest aan bod komen. Hier kun je bij de volgende tip dan meer aandacht aan besteden.

Last minute studie tip 3: Leer logisch

Nu je het oefententamen gezien hebt, heb je al een beetje een idee waar het tentamen over gaat. Maar je bent nu eenmaal te laat begonnen dus tijd om samenvattingen te schrijven heb je niet meer. Ga daarom scannen en lees snel globaal de bladzijden door. Pak je markeerstift en begin met strepen! Door het markeren van de belangrijkste informatie, concentreer je je extra op de tekst. Wanneer je een hoofdstuk tegen komt wat veel terug komt in de oefententamens, schrijf hier dan snel de belangrijkste punten van op. Als je klaar bent met het scannen en markeren van de rest, kun je dit snel en gemakkelijk nog een extra keer doornemen.

Last minute studie tip 4: Rust

Waarschijnlijk heb je het wel eens geprobeerd om een nacht door te halen met je studieboek onder genot van 4 blikjes Red Bull. En even eerlijk: heeft dit je wel eens een voldoende opgeleverd? Vast niet. Als je te lang aan het leren bent, nemen je hersenen geen nieuwe informatie meer op. Uit onderzoek is gebleken dat je de stof beter kunt herinneren nadat je hebt geslapen, dan nadat je een nacht hebt doorgehaald. Door je wilde studentenleven ben je er vast achter gekomen dat je wel op minder dan 8 uur slaap kunt functioneren. Maar wees eens slim en pak die 8 uur gewoon lekker wel.

Last minute studie tip 5: Herhalen

Het is zo ver, de ochtend van je tentamen! En omdat je (als het goed is) een lange nachtrust gehad hebt, ben je fris en fruitig. Zet daarom ook je wekker een half uurtje eerder. In dat half uur kun je de belangrijkste informatie nog eenmaal doorlezen. Let wel op dat je dit maar een keer doet en niet te lang, anders zorgt het voor meer stress. Dus neem als je wakker wordt nog een keer de stof door, ga vervolgens lekker douchen en eet een stevig ontbijt. Dan weet je zeker dat je er klaar voor bent om je tentamen goed te kunnen maken!

Misschien komt je tijdgebrek wel door een bijbaan die niet flexibel genoeg is. Tijd voor verandering dus! Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft leuke en flexibele (bij)baan in verschillende branches. Bekijk onze vacatures of schrijf jezelf in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van onze nieuwste vacatures.

  Ook gevonden:

   

Voor de uitsteller: 5 last minute studie tips Voor de uitsteller: 5 last minute studie tips
Je hoort het jezelf nog zeggen: de volgende keer begin ik echt op tijd met leren. Maar helaas, voor sommige studenten werkt dit nou eenmaal gewoon niet. Maak je geen zorgen, wij hebben voor jou de 5 beste last minute studie tips op een rijtje gezet.
Vind de studentenbaan die jou op het lijf geschreven is!
Tips om geconcentreerd en fit te blijven tijdens je studie Tips om geconcentreerd en fit te blijven tijdens je studie
Veel studenten hebben last van concentratieproblemen onder het studeren. Ze zijn snel afgeleid en weten soms niet waar ze moeten beginnen met leren. Om geconcentreerd te blijven, is het noodzakelijk dat je fit blijft. Hoe je er voor zorgt dat je fit blijft tijdens je studie lees je hier!
Vijf tips om snel een bijbaan te vinden Vijf tips om snel een bijbaan te vinden
Veel studenten werken naast hun studie om lekker wat geld bij te verdienen. In deze blog lees je vijf tips om snel een bijbaan te vinden!
6 tips voor een budgetproof vakantie 6 tips voor een budgetproof vakantie
Een kamer, boodschappen en uitgaan. Het leven van een student is heel erg duur en je wil hiernaast waarschijnlijk ook nog op vakantie? De kans is groot dat je hier nog maar weinig budget voor hebt, daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet voor een budgetproof vakantie.
Wil jij op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je in bij Recruit a Student
Tips voor het slim inrichten van je (kleine) studentenkamer Tips voor het slim inrichten van je (kleine) studentenkamer
Druk op zoek naar een woonruimte? Of heb je je kamer al gevonden? Dan wordt het binnenkort ook tijd voor het inrichten ervan! Misschien zit je al vol met inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen. Een balzaal zal het niet worden en daarom zal je alle ruimte moeten benutten. In deze blog geve
6 tips voor een moederdagcadeau waar jouw moeder blij van wordt! 6 tips voor een moederdagcadeau waar jouw moeder blij van wordt!
Volgende week is het weer zover, Moederdag! Elk jaar weer lijkt het moeilijker te worden om een cadeau te bedenken voor jouw moeder. Weet je dit keer écht niet wat je haar moet geven? Dan kunnen de volgende tips jou misschien wel helpen!
10 tips om jouw LinkedIn-profiel sterker te maken 10 tips om jouw LinkedIn-profiel sterker te maken
Tegenwoordig is een LinkedIn-profiel niet meer weg te denken uit het rijtje van social media kanalen. Het aantal gebruikers blijft groeien en er wordt steeds meer aandacht aan besteed. LinkedIn is een gratis sociaal netwerk voor professionals. Hoe je een sterk profiel maakt, lees je hier.
Vind de studentenbaan die jou op het lijf geschreven is!
4 tips om op te vallen bij jouw werkgever 4 tips om op te vallen bij jouw werkgever
Als je ergens werkt waar jij de kans hebt om promotie te krijgen, moet je zorgen dat je opvalt bij jouw werkgever. Dit is niet altijd even makkelijk: werkgevers hebben vaak hoge verwachtingen en om hier meteen aan te voldoen is lastig. Daarom geven wij jou vandaag 4 tips om op te vallen!
Tips voor het schrijven van je scriptie Tips voor het schrijven van je scriptie
Voor veel studenten die aan het eind van hun studie zijn begint het bijna: het schrijven van je scriptie. Hoe pak je dit nou precies aan en waar moet je goed op letten? In deze blog geven wij jou 5 tips waardoor jij een goede scriptie kan gaan schrijven!
Tips voor het inrichten van je studentenkamer Tips voor het inrichten van je studentenkamer
Ga je op kamers wonen voor je studie en weet je niet goed hoe je jouw studentenkamer in moet richten? Wij hebben een stappenplan voor je gemaakt!
Wil jij op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je in bij Recruit a Student
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega\’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden