Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

PersoonsGebonden Budget

Een PersoonsGebonden Budget is een bedrag dat u kunt ontvangen als u zorg nodig heeft. Hiermee kunt u zelf zorg en ondersteuning regelen/betalen. U gebruikt een PGB wanneer u zelf controle wilt houden over welke ondersteuning u ontvangt en welke zorgaanbieder u wil kiezen. Welk Persoonsgebonden Budget u moet aanvragen, waar u dat moet doen en hoe groot het bedrag is dat u ontvangt, hangt volledig af van uw persoonlijke omstandigheden.

Het PGB wordt beheerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hieronder leggen we uit welke vormen van PersoonsGebonden Budget er zijn en hoe u kunt kijken of u in aanmerking komt voor een budget.

PGB en de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
Voor individuele begeleiding bij activiteiten, hulp bij het huishouden of bepaalde voorzieningen in huis is het mogelijk om een PersoonsGebonden Budget aan te vragen bij de Gemeente. De aanvraag en de toekenning in deze verloopt per gemeente verschillend, mede afhankelijke van de door de raad vastgestelde regels in deze. Er wordt dan gekeken waar u recht op heeft.

Vervolgens mag u kiezen tussen een PGB of ‘zorg in natura’. Het verschil tussen deze twee vormen is dat u bij een PGB geheel zelf bepaalt welke zorg u inkoopt en waar, maar dat u ook zelf verantwoordelijk bent voor de andeministratie en rapportage. Bij ‘zorg in natura’bepaalt de zorginstelling de invulling van de hulp die u ontvangt. Al heeft ud aar vaak wel inspraak in. De instelling handelt ook alle adminstratie en verantwoording af, daar hoeft u zich dan verder geen zorgen over te maken.

PGB en de Zorgverzekeringswet
Via de Zorgverzekeringswet krijgt u verpleging en persoonlijke verzorging. De vergoeding hiervan is opgenomen in het basispakket. Indien u een PGB voor deze diensten wenst, kunt u dit aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Er wordt dan gekeken naar uw specifieke zorgbehoefte en de oplossingen die daarvoor beschikbaar zijn. Dan wordt bepaald welke zorg nodig is, en kunt u aangeven of u wil kiezen voor PGB om zelf de zorg mee in te kopen.

PGB en de Wet langdurige zorg (Wlz).
Het PGB vanuit de Wlx is voor mensen die intensieve, langdurige zorg nodig hebben en niet in een reguliere instelling opgenomen willen worden. Wilt u in aanmerking komen voor een PGB-Wlz? Neem dan contact op met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij gaan kijken naar uw specifieke situatie en beoordelen welke zorg u nodig heeft.

Meerdere PGB’s tegelijk
Het is ook mogelijk om meerdere PGB’s tegelijkertijd te ontvangen. Als u bijvoorbeeld een indicatie heeft voor hulp bij het huishouden, begeleiding, verzorging en verpleging. Dat krijgt u een PGB van de gemeente (wmo) én de zorgverzekeraar (Zvw)

PGB en Recruit a Nurse
De PGB-adviseur van Recruit a Nurse ondersteunt u graag bij het aanvragen van uw PGB-indicatie. Voor meer informatie over het aanvragen van uw PGB-indicatie, kunt u contact opnemen met 0885220060, of mailen naar info@recruitanurse.nl. Het is ook mogelijk om het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Recruit a student foto

Contact opnemen

Wenst u meer informatie of een persoonlijk advies, dan kunt u contact opnemen op 0885220060 of het contactformulier invullen.
U kunt ook mailen naar info@recruitasnurse.nl

Recruit a Nurse

  Kleine zorgteams
  Professionele zorgverleners
  Flexibiliteit in zorg
  Twee keer per jaar een cliënttevredenheidsonderzoek
  Samen voor Zorg
  Zorg voor respect en aandacht
  Lid van branchevereniging Zorgthuisnl
  Lid van waarschuwingsregisterzorg


Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden