Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier


Wet langdurige zorg (Wlz)

De Wet langdurige zorg is er voor u wanneer u te maken heeft met een permanente behoefte aan zorg. Het kan hierbij gaan om intensieve verzorging of verpleging, maar ook om de behoefte aan toezicht en begeleiding.

Wanneer heeft u recht op zorg vanuit de Wlz?
U heeft bijvoorbeeld recht op zorg vanuit de Wlz wanneer u voortdurend toezicht nodig heeft door een handicap. Het permanente karakter van de cliënt is leidend bij Wlz Zorg. Wanneer er tijdelijke zorg nodig is komt dit niet onder Wlz te vallen.

De Wlz-indicatie dienst aangevraagd te worden bij het centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Het CIZ kijkt of u voldoet aan de ciretria die in de wet gesteld zijn.

Welke zorg kunt u via de Wlz ontvangen?
Met een Wlz-indicatie kunt u kiezen voor een opname in een verpleeghuis. Indien u via de Wlz thuis zorg wilt ontvangen, heeft u de keuze uit:

 • Volledig Pakket Thuis (VPT): met een volledig pakket thuis krijgt u zorg thuis met als uitgangspunt dat u dezelfde zorg krijgt, die u zou hebben gekregen bij een opname in een verpleeghuis zoals verpleging, verzorging, begeleiding, hulp bij het huishouden en hulp bij de maaltijd.
 • Modulair Pakket Thuis (MPT): bij een modulair pakket thuis krijgt u verpleging, verzorging en/of begeleiding thuis. De uren zijn gebaseerd op de Wlz indicatie. U kunt er voor kiezen om alle producten bij één thuiszorgorganisatie af te nemen en/of voor een gedeelte van de zorg een PGB aan te vragen.
 • Persoonsgebonden Budget (PGB): Met een persoonsgebonden budget organiseert u zelf uw zorg en kiest u bijvoorbeeld zelf wie uw zorgverlener wordt. U sluit zelf een zorgovereenkomst met de zorgverlener af.  Het PGB wordt gestort bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB zorgt ervoor dat de rekening van de zorgaanbieder betaald wordt.
Eigen bijdrage Wlz
Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf? Dan betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Ook als u ervoor kiest om de zorg thuis te ontvangen. De eigen bijdrage is verschillend bij een opname, een VPT en een MPT. Voor meer informatie en een berekening van de eigen bijdrage kunt u terecht bij het CAK.

Recruit a student foto

Contact opnemen

Wenst u meer informatie of een persoonlijk advies, dan kunt u contact opnemen op 0885220060 of het contactformulier invullen.
U kunt ook mailen naar info@recruitasnurse.nl

Recruit a Nurse

  Kleine zorgteams
  Professionele zorgverleners
  Flexibiliteit in zorg
  Twee keer per jaar een cliënttevredenheidsonderzoek
  Samen voor Zorg
  Zorg voor respect en aandacht
  Lid van branchevereniging Zorgthuisnl
  Lid van waarschuwingsregisterzorg


Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden