Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan


Zoek hier direct tussen alle vacatures!

Solliciteren, maar dan net even anders!

Vanzelfsprekend ontvangen wij bij Recruit a Student regelmatig creatieve sollicitaties. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste, meest aparte en grappigste sollicitaties die ik kon vinden op het internet en heb ik deze voor jullie op een rijtje gezet.

Vanzelfsprekend ontvangen wij bij Recruit a Student regelmatig creatieve sollicitaties. Enorm leuk voor de recruiters natuurlijk, het is een aangename afwisseling tussen de standaard sollicitaties waarvan zij er veel ontvangen per dag. Door de grappige sollicitaties die ik hier regelmatig voorbij zie komen, werd mijn nieuwsgierigheid getriggerd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste, meest aparte en grappigste sollicitaties die ik kon vinden op het internet en heb ik deze voor jullie op een rijtje gezet.

Originele sollicitatie #1: de eetbare sollicitatie

De meeste mensen worden wel vrolijk wanneer zij iets lekkers te eten krijgen. En hier heeft deze sollicitant erg slim op ingespeeld. Zij heeft een doos met lekkernijen laten bezorgen bij de organisatie waar zij graag wilde gaan werken, met haar CV bijgevoegd. Een leuke manier  om er voor te zorgen dat de recruiter nog een keer extra aan je denkt tijdens het maken van de keuze tussen jou en de andere kandidaten!

Originele sollicitatie #2: Andersom solliciteren

Deze manier van het zoeken naar een baan, vind ik persoonlijk erg grappig. Andrew Horton, een programmeur, was het helemaal beu om te solliciteren zonder succes. En daarom besloot hij om het anders aan te pakken. Hij liet bedrijven namelijk bij hem solliciteren in plaats van andersom en bouwde een website. Op deze website was een sollicitatieformulier te vinden wat bedrijven in konden vullen wanneer zij dachten dat zij de geschikte baan voor Andrew hadden. Door het inzetten van zijn humor en originaliteit is het hem gelukt om een leuke baan te vinden.

Originele sollicitatie #3: Zelf een baan creëren

Stel je voor; je belt twee keer op één dag naar je fysiotherapeut omdat je graag een afspraak wilt maken, maar er wordt steeds niet opgenomen en je wordt ook niet teruggebeld. Je kunt jezelf hier kwaad over maken maar je kan de situatie ook ombuigen naar een kans voor jezelf. De vrouw, die onderstaande brief geschreven heeft, heeft hier perfect op ingespeeld. Zij schreef namelijk een open sollicitatiebrief naar de desbetreffende fysiopraktijk en solliciteerde naar de functie van secretaresse (die de praktijk blijkbaar nog niet in dienst had). Door deze manier van solliciteren liet de vrouw zien dat zij kansen in ziet en hier goed op in kan spelen en ze heeft ook meteen laten zien dat ze lef heeft.

Originele sollicitatie #4: Het bierviltje

De foto van deze manier van solliciteren is al een keer viral gegaan, maar toch wilde ik dit graag met jullie delen. Het CV op het bierviltje is van Octave Regout. Hij heeft zijn CV laten afdrukken op bierviltjes en deze verspreid in bars en restaurants waar mensen uit het bedrijfsleven regelmatig te vinden zijn. Door deze manier van solliciteren laat hij zijn creativiteit zien, wat natuurlijk een belangrijke eigenschap is voor een marketeer.

Originele sollicitatie #5: Met de tijd mee

Tegenwoordig speelt zich steeds meer online af, ook het solliciteren. Een Amerikaanse jongen speelt hier fantastisch op in door te solliciteren via de functie “mijn verhaal” van Snapchat. Via de app filmt hij zijn talenten in korte filmpjes en plaats “zijn verhaal” vervolgens op Youtube en stuurt hem mee met zijn sollicitaties. Aangezien hij op zoek was naar een baan in de social media, verwacht ik wel dat het hem gelukt is op deze unieke manier.

Door bovenstaande tips voldoende inspiratie gekregen om zelf te gaan solliciteren? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de studenten (bij)baan die bij je past. Schrijf jezelf hier in om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures!

  Ook gevonden:

   

Solliciteren, maar dan net even anders! Solliciteren, maar dan net even anders!
Vanzelfsprekend ontvangen wij bij Recruit a Student regelmatig creatieve sollicitaties. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste, meest aparte en grappigste sollicitaties die ik kon vinden op het internet en heb ik deze voor jullie op een rijtje gezet.
Bedankt voor het aanmelden op de nieuwsbrief
U krijgt vanaf nu de nieuwsbrief van Recruit a Student.
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Pagina 404: foutje, bedankt! Pagina 404: foutje, bedankt!
‘Deze pagina is niet beschikbaar’, deze foutmelding in combinatie met de code 404 ben je ongetwijfeld al vaak tegengekomen op het internet. Elke website heeft een 404-pagina, maar is die van jou ook geoptimaliseerd? Of verlies jij bezoekers en mogelijk omzet door deze gemiste kans?
Student inhuren Alkmaar
Bent u op zoek naar getalenteerde studenten voor uw onderneming in Alkmaar? Dan bent u bij Recruit a Student aan het juiste adres. In onze uitgebreide en gevarieerde database hebben wij studenten direct beschikbaar zijn voor werk in elke sector.
Wat te doen in je tussenjaar? Wat te doen in je tussenjaar?
Ben jij bijna klaar met de middelbare school en weet je nog niet welke vervolgstudie je wilt gaan doen? Dan heb je misschien al nagedacht over het nemen van een tussenjaar, maar wat ga je eigenlijk doen in je tussenjaar? In deze blog bekijken wij reden die je kan hebben om een tussenjaar te nemen.
Wil jij op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je in bij Recruit a Student
Wat moet je doen als je niets hoort na een sollicitatiegesprek? Wat moet je doen als je niets hoort na een sollicitatiegesprek?
Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt gehad ben je natuurlijk heel benieuwd of, aan de hand van dit gesprek, je wel of niet wordt aangenomen. Het kan zijn dat de uitkomst van dit gesprek even op zich laat wachten, wat moet je doen als je niets hoor na een sollicitatiegesprek?
Wat zijn de populairste bijbanen onder studenten? Wat zijn de populairste bijbanen onder studenten?
Veel studenten werken naast hun studie. Dit om een extra zakcentje bij te kunnen verdienen. Er bestaan natuurlijk honderden verschillende bijbaantjes, maar wat zijn de populairste bijbanen onder studenten? Je leest het in deze blog!
Studentenwerk Alkmaar
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Wat kost studeren precies? Wat kost studeren precies?
Je gaat van scholier naar student en opeens komen er een hoop verantwoordelijkheden op je af. Eén van deze verantwoordelijkheden zal de omgang met geld zijn.
Studentenwerk Deventer
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden