Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een ècht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan.


Zoek hier direct tussen alle vacatures!
Drie zaken waar je op moet lette

Drie zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een studentenkamer

Wanneer je weet in welke studentenstad je wilt gaan wonen en je gaat kijken voor een studentenkamer, is dit waarschijnlijk voor de meesten de eerste keer dat zij op zichzelf gaan wonen. Wij hebben voor jou drie zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een studentenkamer op een rijtje gezet.

1. Kosten

Heb je een leuke kamer gevonden waar je wel zou willen gaan wonen, kijk dan goed of je dit wel kan betalen. Er zal hoogstwaarschijnlijk een borg betaald moeten worden. Het is belangrijk om te weten wie de verhuurder is en ga na of deze betrouwbaar is. Je wilt geen illegale verhuurder die je op zou kunnen lichten, het zou zonde zijn als je na het betalen van de borg erachter komt dat de kamer verhuurd is aan iemand anders.

Naast de kale huurprijs heb je ook te maken met kosten voor gas, water, elektra en de servicekosten. Bereken wat je hier maandelijks aan kwijt zal zijn, zodat je een goede inschatting maakt. Vervolgens kan je makkelijker bepalen of je deze kamer wel kunt betalen. Er zijn ook kamers waarbij de huurprijs inclusief de kosten voor gas, water, licht en service is.

Hou ook rekening met huurverhogingen. De verhuurder mag jaarlijks de kale huurprijs verhogen met een bepaald percentage. Ga ook na of je niet teveel aan huur betaald. Er is een maximale kale huurprijs vastgesteld, aan de hand van een puntentelling kun je deze bepalen. Op deze manier kun je nagaan of je niet teveel betaalt. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je de huur laten verlagen door contact op te nemen met de huurcommissie.

2. De staat van de kamer

Kijk goed hoe de woning eruit ziet, is deze goed onderhouden? Neem niet zomaar genoegen met de eerste de beste kamer. Let er bijvoorbeeld goed op of je vochtplekken ziet. Als dit het geval is, betekent het dat er geen of slechte ventilatie is. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is kan dit slecht voor je gezondheid zijn. Ook is het fijn als jouw kamer dubbel glas heeft en goed werkende radiatoren. Kijk natuurlijk ook goed of de andere ruimtes waar je gebruik van gaat maken in orde zijn, zoals de badkamer, toilet, woonkamer en de keuken.

Het is ook handig om alvast na te gaan of er goede draadloze netwerkverbinding op je kamer is en of jouw kamer genoeg stopcontacten bevat. Controleer ook of het gehorig is en of de vloer bijvoorbeeld kraakt als je erop loopt, dit kan je een hoop irritatie voor later besparen. Deze punten kunnen je bijvoorbeeld doen besluiten om toch een andere kamer te huren.

3. Omgeving

Vraag na hoe er geleefd wordt in het studentenhuis en wat de regels zijn, let er op of je je hier ik kunt vinden zodat dit later niet zorgt voor conflicten met je huisgenootjes.

Ga ook na in wat voor buurt je zit. Bevind je je in een druk gedeelte van het centrum of juist wat meer afgelegen? Wat is jouw eigen voorkeur? De één wilt graag dichtbij of in het centrum wonen, aangezien alle winkels en uitgaansgelegenheden dan in de buurt zitten. De ander wil liever niet al de drukte voor de deur en woont liever iets rustiger. Let ook op hoe de afstand naar je school is, is er een makkelijke aansluiting met het openbaar vervoer om van huis naar school te gaan, of is je school zo dichtbij dat je kan fietsen? Het is wel fijn om dichtbij je school te wonen, dit scheelt een hoop reistijd iedere dag. Tenslotte is dit ook vaak de eerste reden dat iemand op kamers besluit te gaan wonen.

Wanneer je een leuke kamer hebt gevonden en besluit deze te gaan huren is het leuk om je verder bezig te houden met de inrichting van je kamer. Lees voor handige tips ook: Zo richt je heel goedkoop je studentenkamer in.

De kosten van je studentenkamer kun je deels dekken met een studenten (bij)baan. Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past!

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 
     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden