Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een ècht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan.


Zoek hier direct tussen alle vacatures!
hoe-vind-ik-mijn-droombaan

Hoe vind ik mijn droombaan?

Er zijn veel mensen op de arbeidsmarkt die zijn/haar baan niet leuk vindt. Wegdromen over de ideale baan gebeurt, maar degene weet niet hoe hij/zij tot deze banen komen. Hoe vind ik mijn droombaan? Om de ideale baan te verkrijgen worden de onderstaande tips weergeven.

Stap 1

Om tot je droombaan te komen durf je droom ook voor jezelf uit te spreken. Wat vind je leuk om te doen? In wat voor bedrijfscultuur zie je jezelf het liefst rondlopen? De basis om tot een droombaan te komen zit in het feit dat je in jezelf gelooft. Als je gelooft in je eigen vaardigheden kom je al een eind! Tevens moet je wel overtuigd zijn van wat leuk werk voor jou is. Anders is de kans aanwezig dat je de motivatie mist om je doel te behalen.

Stap 2

Luister kritisch naar de mening van anderen. De mening van anderen wordt vaak onbewust overgenomen. Stel je jezelf de vraag of de mening van anderen wel waarheidsgetrouw is. Stel jezelf de vraag wat je eventueel van iemand zijn mening wat kan leren. Bovendien is het belangrijk om je niet te laten ontmoedigen door anderen in jouw ambities.

Stap 3

Ken je zwakke en sterke punten. Wees bewust van je grenzen en mogelijkheden. Wees niet te overmoedig, maar ook niet onzeker over je vaardigheden.

Stap 4

De beste vraag die je jezelf kan stellen om te weten of de (huidige) baan bij je past is: ‘Wil ik dit werk over tien jaar nog steeds doen?’ Zo niet, dan weet je dat de (huidige) baan niet je droombaan is.

Ben jij hard op zoek naar jouw droom (bij)baan? Schrijf jezelf dan in bij Recruit a Student. Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures in diverse branches en vindt zo de bijbaan voor jou die écht bij je past. 

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 
     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden