Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een ècht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan.


Zoek hier direct tussen alle vacatures!
In welke studenten moet ik gaan

In welke studentenstad moet ik gaan wonen?

Wanneer je besluit op kamers te willen gaan is het lastig kiezen in welke studentenstad je nu moet gaan wonen. Wij hebben de leukste studentensteden van Nederland voor jou omschreven!

Amsterdam

Amsterdam is een grote, multiculturele stad. In Amsterdam kan alles, deze vrijheid trekt veel studenten naar de stad toe. Wanneer je wilt gaan studeren voor kunst, dan zit je in Amsterdam erg goed. De stad heeft alleen al 3 hogescholen die zich specifiek bezig houden met kunst. Verder heeft Amsterdam een breed scala aan studies en beschikt de stad over twee universiteiten (Universiteit van Amsterdam & Vrije Universiteit) en verschillende hogescholen. Qua uitgaan valt er in Amsterdam ook genoeg te beleven. Het stikt van de kroegen en discotheken. Er zijn talloze culturele hoogstandjes, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Paleis op de Dam. Er zijn veel leuke winkels en restaurants. In Amsterdam hoef je je dus absoluut niet te vervelen! Helaas is het wel lastig om aan kamers te komen in Amsterdam. Daarnaast zijn de kamers, als je er al eentje vindt, vaak ook erg duur. Ook het levensonderhoud is in Amsterdam gemiddeld duurder dan in de rest van Nederland.

Delft

Delft is een historische studentenstad met een middeleeuws karakter. Deze stad is vooral gericht op technische studies, alle technische studies zijn hier te vinden. De enige universiteit hier is de Technische Universiteit. Van alle studentensteden heeft Delft de meeste actieve studentenverenigingen. Helaas is het moeilijk om in Delft aan een kamer te komen, vaak gaat dit door instemming. Het is daarom verstandig om je aan te sluiten bij een studentenvereniging, wanneer je in Delft gaat studeren. Hierdoor zul je sneller aan een kamer komen. Ook kun je je ver van te voren al inschrijven om meer kans op een woning te maken.

Groningen

Groningen heeft een universiteit (Rijksuniversiteit Groningen) en een HBO-instelling die een goede samenwerking hebben. Het voordeel hiervan voor studenten is dat je vrij gemakkelijk kunt overstappen of door kunt stromen. De stad bruist de hele week, het uitgaansleven is bijzonder goed. In de stad wonen veel jongeren en studenten, 1 op de 5 inwoners is student. Groningen is net een dorp, alles is makkelijk te bereiken. Een kamer vinden in Groningen is gelukkig niet heel erg lastig. Met een klein beetje moeite heb je zo een kamer geregeld. Het enige nadeel is dat er buiten de stad Groningen weinig te doen is, je zit ver van alle andere steden en de Randstad.

Leiden

Leiden heeft één universiteit en drie HBO-instellingen, met een breed scala aan opleidingen. Alle universiteitsgebouwen liggen vlak bij elkaar, dit maakt het voor studenten vrij overzichtelijk. Deze stad beschikt over veel musea. Daarnaast zijn er ook genoeg terrassen en restaurants waar je goedkoop kan eten. Op zaterdag heeft Leiden één van de gezelligste markten van het land, veel studenten halen hier hun vis of kip na een gezellige nacht stappen. Een voordeel is ook dat Leiden zich vlak bij de Noordzee bevind, in de zomer ben je dus al snel op het strand. Ook in Leiden is het echter wat lastiger om aan een kamer te komen.

Maastricht

Maastricht is de oudste stad van Nederland. De stad heeft dan ook veel historische panden. De Universiteit Maastricht valt onder één van de beste jonge universiteiten van de wereld. Er is ook een breed scala aan studies op de hoge scholen. Maastricht is internationaal georiënteerd, vandaar dat veel internationale organisaties zich in Maastricht hebben gevestigd, dit is handig voor wanneer je een internationale studie doet en een stage wilt/moet lopen. Het is een gezellige en bourgondische stad met ontzettend veel goede restaurants, je kunt hier heerlijk eten. In Maastricht kun je ook absoluut goed shoppen. De sfeer in de stad is warm en gezellig, een weekendje Maastricht kan al aanvoelen alsof je op vakantie bent. Je kunt er redelijk gemakkelijk aan een kamer komen, een website die je hiervoor kunt gebruiken is www.maastrichthousing.com

Tilburg

Tilburg is een moderne stad. In deze stad zijn er een hoop opleidingsmogelijkheden en veel verschillende soorten academies. Sinds kort heeft Tilburg zelfs de enige Rock Academie van Europa. Daarnaast heeft Tilburg ook veel uitgaansgelegenheden. Er zijn talloze cafe’s, discotheken en restaurants. Enige nadeel is wel dat het niet heel eenvoudig is om hier een kamer te vinden, maar met wat tijd en moeite moet het je wel lukken.

Utrecht

Utrecht is de meest centrale grote stad van Nederland. Er zijn ontzettend veel opleidingsmogelijkheden. Het is een erg leuke stad om te winkelen, ook zijn er gezellige terrassen langs de gracht. Utrecht heeft vele kroegen, cafe’s en discotheken. Voor degenen die van cultuur en historie houden is dit een geweldige stad om te wonen. Utrecht staat er wel om bekend dat dit één van de steden is waar je het lastigst aan een kamer komt, daarnaast zijn de kamers ook erg duur.

Als je op zoek bent naar een kamer kan www.kamernet.nl je misschien helpen bij het sneller vinden van een kamer. Er zijn wel altijd een aantal dingen waarop je moet letten wanneer je een kamer gaat huren. Lees hiervoor ''3 zaken waarbij je op moet letten bij het kiezen van een studentenkamer''. 

Wanneer je al een kamer hebt of er een krijgt is het leuk om eens te kijken naar de blog ''Zo richt je heel goedkoop je studentenkamer in'', hierin vind je handige tips om je kamer leuk, praktisch en goedkoop in te richten.

Ben je in één van deze studentensteden op zoek naar een leuke bijbaan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past!

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 
     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden