Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een ècht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan.


Zoek hier direct tussen alle vacatures!
karlijn-op-bezoek-bij-bress

Karlijn op bezoek bij: BRESS

In de blogs van ‘Karlijn op bezoek bij’ geeft online marketeer Karlijn Sprangers jullie een kijkje achter de schermen bij Recruit a Student. Deze keer een bezoek aan BRESS.

In de blogs van ‘Karlijn op bezoek bij’ geeft online marketeer Karlijn Sprangers jullie een kijkje achter de schermen bij Recruit a Student. Ze neemt jullie mee tijdens haar bezoeken aan de opdrachtgevers en brengt hier op geheel eigen wijze verslag van uit! Deze keer is ze op bezoek geweest bij BRESS in Breda. Benieuwd naar haar nieuwe avontuur? Je leest het hier!

Terugblik op mijn sportcarrière

Voordat we beginnen met het beter leren kennen van BRESS, moeten jullie wat weten over mijn ‘sportverleden’. Even een kleine ‘trip down memory lane’. Mijn sportcarrière begon als ballerina. Tenminste, ik zag er uit als een heuse ballerina met schattige knotjes op mijn hoofd en een roze tutu aan. Het ballet zelf ging mij wat minder goed af, op de maat dansen bleek een probleem te zijn. Ook gaf ik liever een solodansshow dan dat ik de pasjes van de lerares volgde. Geen succes dus.

Daarom ging ik met goede moed over op een nieuwe sport: turnen. Degene die mij kennen hoor ik gewoon denken: “Karlijn die een handstand doet? HAHA”. En gelijk hebben jullie. Ik zal niet te veel in details treden maar dit avontuur eindigde in een gebroken enkel na het doen van een radslag. Wederom geen succes.

En geloof het of niet, toen ontdekte ik een sport waar ik goed in was. Wielrennen en dan in het specifiek veldrijden. Door de modder crossen in het bos, ik vond het geweldig. Regelmatig won ik prijzen en toen kwam hét sportmoment van mijn leven: het Nederlands kampioenschap. Na een geweldig seizoen met veel eerste plaatsen had ik mij gekwalificeerd voor dit kampioenschap en het was overduidelijk dat ik Nederlands kampioene zou worden.

De hele wedstrijd reed ik in mijn eentje op een grote voorsprong op de rest. De laatste ronde zat er bijna op, ik moest nog 100 meter tot de finish. Overal hoorde ik aanmoedigingen en ik was er klaar voor om mijn moment of fame te pakken. Als een echte tour de France winnaar stak ik mijn beide armen omhoog en reed ik juichend maar, op mijn gemak de laatste meters tot de finish. Overal geschreeuw (waarvan ik dacht dat het aanmoedigingen waren), tot mijn nachtmerrie werkelijkheid werd. Het waren geen aanmoedigingen maar bevelen dat ik door moest trappen. Helaas was ik te euforisch om dat te beseffen en werd ik 1 meter voor de finish voorbij gereden door mijn grootste concurrent (met mijn armen nog omhoog :( ). DOEI TITEL VAN NEDERLANDS KAMPIOENE!
Mocht je dit trouwens niet geloven, beeldmateriaal is op aanvraag te verkrijgen.

Zo sportief als ik ben heb ik vervolgens mijn fiets kapot gegooid op de grond, heb ik een uur lang in de armen van mijn moeder zitten janken en vervolgens het wielrennen voor altijd afgezworen.

Na dit fiasco heb ik nog een poging gedaan tot volleyballen, wat resulteerde in gescheurde enkelbanden en ben ik nog regelmatig hard van een paard af gevallen. Tegenwoordig doe ik het wat rustiger aan en houd ik het bij sponsoren van de sportschool. Mijn betalingen zien ze iedere maand, maar mij nooit.

Op naar BRESS!

Maar voor dit bezoek aan BRESS stofte ik mijn sportschoenen af, trok ik mijn sportkleding aan en rende ik op mijn gemak 8 kilometer richting BRESS. (grapje, 2 seconden rennen en ik moet aan het zuurstof). Maar toch met goede moed en met de auto natuurlijk, naar BRESS. Zouden zij het laatste sprankje sportiviteit in mij nog aangewakkerd krijgen?

Ik wandel het sportcentrum van BRESS binnen en zie enorm veel bedrijvigheid. Een grote sportzaal waar veel studenten bezig zijn met apparaten, squash ruimtes, een grote gymzaal, wat kleinere ruimtes waar groepslessen worden gegeven en mijn favoriet: een heuse sportbar. Er hangt een goede sfeer en ik word hartelijk ontvangen door Mellisa Rizos.

Mellisa is marketing- en promotiemedewerkster en sinds anderhalf jaar werkzaam bij BRESS. Ze begon in deze functie voor 24 uur maar is hier inmiddels fulltime aan de slag. Omdat dit binnen BRESS een nieuwe functie was, had ze zelf alle ruimte om dit helemaal in te vullen. Met passie voor haar werk en voor BRESS, beantwoordt zij enthousiast al mijn vragen.

28 jaar geleden is BRESS opgericht vanuit de behoeften van een aantal studenten. Zij merkten dat studenten graag wilde sporten maar niet genoeg verdiende om een duur abonnement op de sportschool te kunnen betalen. Daarom namen zij het heft in eigen handen en wilde zij er voor zorgen dat studenten voor een lage prijs op flexibele basis kunnen sporten. Dit begon met een sportkaart waarbij studenten bij samenwerkende partners konden mee trainen maar minder contributie hoefde te betalen. Dit groeide al snel uit tot een fitnessruimte bij Avans en uiteindelijk tot een verhuizing naar het huidige pand waar ze alweer een aantal jaar gevestigd zijn.

BRESS dient als dé ontmoetingsplek voor de Bredase Hbo-student met als multifunctioneel centrum waar sporten, studie, horeca en gezelligheid hand in hand gaan. Zij willen de studenten een sportplatform aanbieden in combinatie met diverse sociale activiteiten en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit moet voor iedere student betaalbaar zijn. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de studenten van Avans en NHTV. Zowel Nederlandse als internationale studenten. Om zich kenbaar bij hen te maken helpen zij bijvoorbeeld mee met het organiseren van introducties. Maar ook medewerkers van NHTV en Avans zijn welkom.

Echter houdt BRESS het niet alleen bij sporten in hun eigen pand. Zij hebben ook diverse samenwerkingen met aanbieders van sporten op externe locaties. Zoals tennis, zwemmen en paardrijden. Buiten de €99,- die studenten betalen voor een jaarabonnement, kunnen zij met een beetje bijbetaling ook deze sporten beoefenen. BRESS regelt voor hun leden dan vaak nog een korting bovenop de studentenkorting, waardoor het aantrekkelijk is om deze sporten te beoefenen.

Maar BRESS doet nog veel meer voor studenten, zij willen namelijk ook echt onderdeel zijn van het Bredase studentenleven. Zij merken dat het, met name voor internationale studenten, belangrijk is dat zij een plek hebben waar zij andere studenten kunnen leren kennen. Daarom organiseert BRESS ook door de maand heen leuke activiteiten zoals apenkooien, een pub quiz en pingpong toernooien.

BRESS is echt dé uitkomst voor studenten. Wij weten allemaal dat je soms, als student zijnde, geen tijd hebt om te sporten. Tijdens een tentamenweek ben je alleen maar aan het leren en natuurlijk heb je ook nog een bijbaan die tijd vraagt. Daarom kun je bij BRESS gewoon sporten wanneer jij er tijd voor hebt. Je kunt zelfstandig trainen op fitnessapparatuur (waar natuurlijk instructeurs rondlopen om je te adviseren), je kunt deelnemen aan groepslessen maar ook meedoen aan groepsporten.

BRESS probeert ook om Breda meer als studentensportstad op de kaart te zetten. Zo doen zij dit jaar wederom mee aan GNSK; Groot Nederlands studenten kampioenschap. Daar doen 1500 studenten aan mee, in 17 verschillende sporten. Dit is een groot toernooi en een mooie kans om Breda op de kaart te zetten.

BRESS & Recruit a Student 

Voor Mellisa is de samenwerking tussen BRESS en Recruit a Student altijd vanzelfsprekend geweest. Ze is dan ook erg te spreken over de samenwerking en manier waarop Recruit a Student de online uitzenden voor hen regelt. Zoals Mellisa zelf zegt: “Een belletje en het wordt geregeld, er wordt altijd snel geschakeld!”

Na het interview met Mellisa neemt zij nog uitgebreid de tijd voor een rondleiding. We mogen meekijken bij een groepsles bodypump, zien een les zelfverdediging, aanschouwen een competitief potje squash en lopen we door de fitnesszaal. Ik hield het niet voor mogelijk maar zelf mijn sporthart begon hier weer van te kloppen. De goede sfeer, gezelligheid en diversiteit aan studenten is leuk om te zien. Iedereen lijkt zich op het gemak te voelen en er hangt een gemoedelijke sfeer.

We weten natuurlijk allemaal dat een gezonde en fitte student beter kan studeren. Dus ruil eens een stapavond in voor een avondje sporten en ontdek alle sporten en activiteiten die BRESS aanbiedt. Bekijk de website hier.

Bedankt voor het lezen van weer een nieuwe blog! Lijkt het jou nou ook leuk als ik een keer bij jouw bedrijf langs kom? Neem dan contact op met karlijn@recruitastudent.nl.

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 
     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden