Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Omdat een ècht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaan.


Zoek hier direct tussen alle vacatures!
motivatie op werk

Motivatie op werk

Werken kan zwaar, vermoeiend en saai zijn. Maar ook leerzaam, spannend en interessant. Het is niet gemakkelijk om altijd gemotiveerd op de werkvloer te zijn maar met de tips uit deze blog wordt het een stuk makkelijker.

Einddoel

Het hebben van een einddoel is handig maar is zeker niet vereist om je motivatie te verbeteren. Wanneer je een doel voor ogen hebt is het makkelijker om jezelf te motiveren om hard te werken maar veel studenten weten simpelweg nog niet wat hun einddoel is. Maar je kunt vaak al wel bedenken welke stappen er belangrijk voor jou en jouw carrière zijn. Probeer goed over deze stappen na te denken wanneer je nog geen einddoel hebt, zorg dat deze stappen realistisch zijn en werk daar naar toe!

Consequenties

Op de werkvloer zijn twee opties: niks uitvoeren en je tijd uitzitten of juist heel hard je best doen. Wanneer je nadenkt over welke opties het beste voor jou is en welke consequenties hierbij horen weet je eigenlijk wel wat de beste optie is: hard werken. Hard werken wordt over het algemeen het meest beloond en dit zorgt ook voor een grote persoonlijke groei. Zorg er wel voor dat je efficiënt werkt anders heeft al dat harde werken weinig zin.

Beloon jezelf

Dit is als je het goed doet is dit waarschijnlijk de meest effectieve manier om jezelf te motiveren. Stel realistische doelen op, bedenk waarmee je je jezelf gaat belonen, bedenk hoeveel moeite je in het behalen van dit doel stopt en bedenk hier een passende beloning voor. Maar beloon jezelf ook wanneer het behalen van het doel niet helemaal is gelopen zoals je had bedacht. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je te maken hebt met tegenslagen maar het belangrijkste is dat jij je best ervoor gedaan hebt.

Ben jij na het lezen van deze tips volop gemotiveerd en wil je graag aan de slag? Studenten uitzendbureau Recruit a Student helpt jou graag met het vinden van een leuke bijbaan die echt bij jou past! Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer op een functie die jou aanspreekt. Of schrijf jezelf in zodat je geen enkele nieuwe vacature meer mist!

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 
     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden