Uitgelichte studie: Tandheelkunde

Publicatiedatum 9 september 2022
Wijzigingsdatum 29 december 2022

Het kiezen van de juiste studie kan erg lastig zijn. Om je hierbij te helpen lichten wij iedere maand een studie uit en vertellen we je alles over de pluspunten, minpunten en de carrière mogelijkheden. Deze maand: Tandheelkunde. Wil jij alles weten over de studie Tandheelkunde? Lees dan snel verder!

​Wat houdt de studie Tanheelkunde in?

Tijdens de studie Tandheelkunde bestudeer je op een wetenschappelijke manier alle aspecten die te maken hebben met mondzorg. Daarnaast leer je hoe je mensen moet behandelen en hoe je dit zo effectief mogelijk kunt doen. Verder leer je voorlichting te geven, diagnoses stellen en behandelingen uitvoeren. Tijdens de studie Tandheelkunde krijg je veel te maken met patiënten zo krijg je al veel praktijk ervaring.

Bron: Youchooz

​Wanneer is de studie iets voor jou?

De studie tandheelkunde is echt iets voor jou als je over deze eigenschappen beschikt. Je moet het namelijk leuk vinden om met mensen om te gaan. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn hierin erg belangrijk. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken en met stress om kunnen gaan. Ook moet je geduldig kunnen zijn om een succesvolle studententijd te hebben.

Bron: Carrièretijger

​Studentenreview studie Tandheelkunde

Over het algemeen zijn de studenten die de opleiding Tandheelkunde doen erg positief over de opleiding. Freddy geeft aan dat het wel een moeilijke opleiding is. Je moet er veel voor doen om het te kunnen halen. Docenten zijn wel altijd bereid om je te helpen voor als je extra uitleg nodig hebt. Wel moet je beseffen dat je moet doorstuderen na je studie om tandarts te worden.

Bron:  Opleidingenberoep

​Carrière en (salaris!) na de studie Tandheelkunde

Tijdens de opleiding Tandheelkunde wordt je opgeleid tot tandarts en leer je monden gezond te maken en te houden. Verder leer je communicatieve en sociale vaardigheden een bezoekje aan de tandarts is namelijk voor veel mensen geen plezierig uitje.

Hieronder vind je enkele carrièremogelijkheden met daarbij een salaris indicatie. Let op: de salaris indicatie is een grove schatting per maand, gebaseerd op een 40-urige werkweek en wordt bruto weergegeven. Je ziet hier zowel het gemiddelde startsalaris als het gemiddelde maximale salaris. Vanzelfsprekend is het salaris afhankelijk van je ervaring en de organisatie waarvoor je gaat werken.

​Statistieken studie Tandheelkunde

Na het afronden van de studie Tandheelkunde wil je weten waar je aan toe bent; kun je direct aan de slag of kun je beter doorstuderen? Hieronder vindt je een kort overzicht van de belangrijkste statistieken volgens: Studiekeuze123

  •   Studenttevredenheid: 4.0 van de 5 sterren.
  •   Doorstroom naar het tweede jaar: 98%
  •   Diploma binnen 4 jaar: 90%
  •   Doorstuderen: 100%

​Waar volg je de studie Tandheelkunde

De studie Tandheelkunde wordt bij een beperkt aantal scholen aangeboden een overzicht:

​Werken naast je studie Tandheelkunde?

Wanneer je beschikt over een uitgebreid zakelijk netwerk en relevante werkervaring is het een stuk makkelijker om een goede baan te vinden na het afronden van de studie Tandheelkunde. Het is daarom belangrijk om een bijbaan te zoeken waarin je de nodige skills ontwikkeld. Een Tandarts heeft communicatieve vaardigheden nodig. Door hier een bijbaan in te zoeken doe je al de nodige ervaring op. Recruit a Student helpt jou graag met het vinden van een bijbaan die bij jou en jouw studie past. Bekijk op de website onze vacatures of schrijf jezelf in zodat je altijd als eerst op de hoogte bent van de vacatures die aansluiten op jouw profiel.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.