Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Hét talent van morgen, vandaag in huis!

Nu een flexibele en ambitieuze werkstudent, straks uw vaste toptalent.


Wat wilt u doen?

optimaliseer-uw-personeelskosten

Optimaliseer uw personeelskosten!

In deze blog vertellen wij u alles over het optimaliseren van uw personeelskosten.

In diverse bedrijfstakken gaat het eindelijk weer wat beter. Van de ongekende economische terugval bekomen melden klanten zich weer voorzichtig met bestellingen. De druk op interne besparing neemt wat af, en er gloort wellicht weer hoop op een dividend uitkering. In welke sector u ook actief bent, u zal de omzetontwikkeling met argusogen volgen en op uw hoede zijn voor uitgaven en risico’s beperken. Personeelskosten verdienen daarbij speciale aandacht gezien de enorme impact op het totaal van kosten. Optimaliseer uw personeelskosten!

In diverse bedrijfstakken gaat het eindelijk weer wat beter. Van de ongekende economische terugval bekomen melden klanten zich weer voorzichtig met bestellingen. De druk op interne besparing neemt wat af, en er gloort wellicht weer hoop op een dividend uitkering. In welke sector u ook actief bent, u zal de omzetontwikkeling met argusogen volgen en op uw hoede zijn voor uitgaven en risico’s beperken. Personeelskosten verdienen daarbij speciale aandacht gezien de enorme impact op het totaal van kosten. Optimaliseer uw personeelskosten!

Extra omzet vraagt in de regel om meer mankracht. Maar hoe lang blijft die verhoogde vraag naar uw product of dienstverlening aan? Wat als u mensen aantrekt met alle arbeidsrechtelijke risico's en het blijkt dat zij na opvang van een opleving in de markt niet meer nodig zijn.

Een antwoord op de toegenomen vraag naar flexibiliteit in de arbeidsmarkt wordt ingevuld door zzp’ers. "Uurtje factuurtje". U betaalt voor de arbeid wanneer het nodig is en niets meer. Per aangenomen klus of declaratie op uurbasis kan zonder kosten van elkaar afscheid worden genomen.

Een nadeel van deze werkwijze is het feit dat vaak specialistische kennis niet direct aan uw bedrijf gebonden blijft. Ook kunnen waardevolle klantcontacten op deze wijze voor uw bedrijf verloren gaan. Bij iedere volgende piek in werkaanbod zou u weer willen beschikken over dezelfde zzp’er. Echter is die wel beschikbaar? Een aspect dat tevens speelt is het feit dat uw kennis, werkwijze en klantgegevens buiten het bedrijf terechtkomen. Wat gebeurt daar mee op de lange termijn?

Kerntaken

U zou de ideale situatie bereiken als kennis en vaardigheden permanent binnen uw bedrijf blijven en u beschikt over extra ’ingewerkte’ medewerkers om drukte op te vangen. Met weinig inspanning is dit te realiseren. Hiervoor is het belangrijk dat u per medewerker een overzicht maakt waarbij de kerntaak van de functie omschreven wordt. Wat is in de functie uniek en wat geeft de meest toegevoegde waarde. Door dit te doen wordt direct zichtbaar wat taken zijn die niet tot de kern behoren.

Het zal blijken dat uw medewerkers vele uren bezig zijn met taken die makkelijk door minder gespecialiseerde medewerkers opgepakt kunnen worden. In tijden van drukte concentreren uw vaste medewerkers zich op de kern van hun functie. De niet kerntaken worden door tijdelijke flexwerkers ingevuld.

Is de drukke periode voorbij dan wordt de inzet van flexwerkers verlaagd of beëindigd en breiden uw vaste mensen hun taken weer uit. Het nadeel van het op deze wijze inzetten van flex is dat er veel kennis mee uitstroomt en dat er ook veel onnodige kosten worden gemaakt tbv training. Dit kan worden voorkomen als er een flexpool wordt opgebouwd van medewerkers. De inzetbare uren van de flexpool kunnen worden opgeschaald als dat nodig is en worden afgeschaald wanneer er minder behoefte is, zonder dat er medewerkers hoeven uit te stromen. Het ''poolmanagement'' functioneert alleen als de continuïteit en kwaliteit van het werk gewaarborgd zijn.

Al jaren is hier ervaring mee opgedaan. "Pools" van HBO & WO studenten worden landelijk ingezet voor ‘allerhande" werkzaamheden. Zij hebben een bovengemiddelde ambitie, pakken de zaken snel op, en zijn het hele jaar door ad hoc inzetbaar.

Maak uw bedrijf gereed voor de grillen van de markt en optimaliseer de inzet van uw personeel. Door onder andere uitzenden & detacheren, werving & selectie en online uitzenden & verloning biedt studenten uitzendbureau Recruit a Student verschillende manier om het inzetten van uw personeel zo goed mogelijk aan te pakken.

DE VOORDELEN
Recruit a Student uitzendkrachten met lage kosten Snelle communicatie
Recruit a Student gedrevenuitzendkrachten 24/7 bereikbaar
Recruit a Student uitzendkrachten met laag risico Landelijke dekking
Recruit a Student tijdwinst met uitzendkrachten Gedreven uitzendkrachten
Recruit a Student uitzendkrachten regelt inhuur en ontslag Betrouwbaar

Diensten

Recruit a Student levert niet alleen uitzendkrachten van het hoogste niveau. Als betrouwbare, allround HR-partner, geven wij u graag advies en bieden een oplossing op maat. De volgende diensten voeren wij graag voor u uit:

Recruit a student foto
Wil je op de hoogte blijven van nieuws over Recruit a Student? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief 
Recruit a Student Poolmanager

Voor de personeelsplanningen maken wij gebruik van Poolmanager. Poolmanager is te gebruiken met een website of de app. Met Poolmanager kunt u als werkgever eenvoudig de personeelsplanning bekijken, de tijdsregistratie uitvoeren en aanvragen doen. Hierdoor heeft u altijd een overzicht van wie er bij u komt werken en is het aanvragen van extra personeel zo gebeurd.

  • Recruit a student foto Personeelsplanning bekijken
  • Recruit a student foto Tijdsregistratie uitvoeren
  • Recruit a student foto Aanvragen doen
  • Recruit a student foto Uren accorderen

Recruit a student foto
     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden