Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier

Hét talent van morgen, vandaag in huis!

Nu een flexibele en ambitieuze werkstudent, straks uw vaste toptalent.


Wat wilt u doen?

Werkgevers en Facebook

Social media is niet meer weg te denken. Vrijwel iedereen heeft een Facebook account. Maar is dit wel handig wanneer je gaat solliciteren? In deze blog geven we je uitleg!

Sociale media kent op het moment een sterke ontwikkeling. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Facebook account. Echter wordt het vaak vergeten dat de hele wereld kan meekijken. Zolang je jouw pagina niet privé maakt kan iedereen zien wat jij aan het doen bent. Dit is natuurlijk heel interessant voor werkgevers die opzoek zijn naar werknemers. Maar ook andersom.

Wordt er nou echt naar Facebook gekeken?

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat maar liefst 91% van de werkgevers hun potentiële werknemers controleert via Facebook. Het merendeel (47%) van de werkgevers controleert de Facebook-pagina al voor het eerste gesprek. Zo krijgen ze al een eerste indruk van jou. 42% van de werkgevers controleert de Facebook-pagina nadat het eerste gesprek heeft plaatsgevonden. Tot slot doet 4% van de werkgevers het net voordat ze arbeidsvoorwaarden gaan vastleggen.

Het is dus belangrijk dat je sociale media pagina’s er goed en verzorgd uitzien voordat je gaat solliciteren. Uit onderzoek is gebleken dat 7 van de 10 werkgevers kandidaten hebben afgewezen vanwege hun Facebook-pagina. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Zo kan er gebruik worden gemaakt van valse kwalificaties. Kwalificaties die je niet behaald hebt maar wel in je sollicitatiebrief zet om een streepje voor te krijgen op de rest van de sollicitanten. Ongepaste teksten of foto’s kan een andere reden zijn voor afwijzing.

Echter kan het ook in je voordeel werken. Ruim 68% van de werkgevers heeft wel eens iemand aangenomen vanwege zijn online profiel. Wanneer je in het bezit bent van een professioneel profiel, werkt het natuurlijk in je voordeel.

Tips:

Als je de sollicitatie hebt doorstaan en je eenmaal aangenomen bent bij een bedrijf, zorg er dan voor dat je jouw online profiel goed onderhoud. Wil je iets online zetten? Denk dan na of het geen gevolgen heeft. Houdt je profiel professioneel en ga geen onnodige gekke foto’s of teksten plaatsten. Tegenwoordig kan een onschuldige Facebook-post leiden tot ontslag. Het komt regelmatig voor dat iemand zichzelf ziek meldt bij zijn/haar werk en vervolgens zet de desbetreffende persoon een foto op Facebook, waarop te zien is dat de persoon in kwestie bijvoorbeeld een dag weg is. Wanneer dit bij de werkgever terecht komt kan dit leiden tot arbeidsconflicten.

Ben jij op zoek naar een leuke studenten (bij)baan? Studenten uitzendbureau Recruit a Student heeft de leukste vacatures en vindt voor jou de bijbaan die bij je past. Bekijk hier direct onze actuele vacatures of schrijf jezelf in zodat jij altijd als eerst op de hoogte bent van de nieuwste vacatures!

  Ook gevonden:

   

Werkgevers en Facebook Werkgevers en Facebook
Social media is niet meer weg te denken. Vrijwel iedereen heeft een Facebook account. Maar is dit wel handig wanneer je gaat solliciteren? In deze blog geven we je uitleg!
4 tips om op te vallen bij jouw werkgever 4 tips om op te vallen bij jouw werkgever
Als je ergens werkt waar jij de kans hebt om promotie te krijgen, moet je zorgen dat je opvalt bij jouw werkgever. Dit is niet altijd even makkelijk: werkgevers hebben vaak hoge verwachtingen en om hier meteen aan te voldoen is lastig. Daarom geven wij jou vandaag 4 tips om op te vallen!
Wil jij op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je in bij Recruit a Student
FAQ - Werkgever
Hieronder geven wij antwoord op de veelgestelde vragen van werkgevers.
Student inhuren in Den Haag
Studenten bijbaan Gouda
Vind de studentenbaan die jou op het lijf geschreven is!
Data purchaser en analist Breda
Online marketing student inhuren Rotterdam
Stijgend personeelstekort Stijgend personeelstekort
Kampt u met een personeelstekort? Dan bent u niet alleen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat sinds 2018 ongeveer een kwart van de bedrijven in Nederland belemmering ondervindt bij het uitoefenen van de werkzaamheden door een tekort aan personeel.
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Student inhuren Bergen op Zoom
Bent u gevestigd in Bergen op Zoom met uw bedrijf en bent u op zoek naar getalenteerde studenten? Dan is Recruit a Student het uitzendbureau voor u. Met een database vol met studenten uit alle richtingen hebben wij voor elke sector de perfecte kandidaten klaar staan.
Student inhuren in Rijswijk
DE VOORDELEN
Recruit a Student uitzendkrachten met lage kosten Snelle communicatie
Recruit a Student gedrevenuitzendkrachten 24/7 bereikbaar
Recruit a Student uitzendkrachten met laag risico Landelijke dekking
Recruit a Student tijdwinst met uitzendkrachten Gedreven uitzendkrachten
Recruit a Student uitzendkrachten regelt inhuur en ontslag Betrouwbaar

Diensten

Recruit a Student levert niet alleen uitzendkrachten van het hoogste niveau. Als betrouwbare, allround HR-partner, geven wij u graag advies en bieden een oplossing op maat. De volgende diensten voeren wij graag voor u uit:

Recruit a student foto
Wil je op de hoogte blijven van nieuws over Recruit a Student? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief 

Recruit a Student Poolmanager

Voor de personeelsplanningen maken wij gebruik van Poolmanager. Poolmanager is te gebruiken met een website of de app. Met Poolmanager kunt u als werkgever eenvoudig de personeelsplanning bekijken, de tijdsregistratie uitvoeren en aanvragen doen. Hierdoor heeft u altijd een overzicht van wie er bij u komt werken en is het aanvragen van extra personeel zo gebeurd.

  • Recruit a student foto Personeelsplanning bekijken
  • Recruit a student foto Tijdsregistratie uitvoeren
  • Recruit a student foto Aanvragen doen
  • Recruit a student foto Uren accorderen

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden