Deze website maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over ons cookiebeleid klik hier


Omdat een écht leuke studententijd geld kost...

Recruit a Student voor jouw perfecte studentenbaanZoek hier direct tussen alle vacatures!

Social content – de inhaker

Inhaken op actuele gebeurtenissen is een goede manier om je social content groter bereikbaar te geven. Het algoritme van het sociale kanaal classificeert je social post namelijk hoger naar mate de relevantie. Maar inhaken moet slim gebeuren. Lees hoe je dat doet en welke valkuilen je moet vermijden.

Een groter bereik met je social content

Het bedenken van interessante en relevante content voor je social kanalen kan een uitdaging zijn. Inhaken op actuele gebeurtenissen of ‘de dag van…’ zijn manieren om een grotere doelgroep te bereiken en meer interactie te creëren. Gratis inhaakkalenders zoals www.inhaakkalender.nu en www.inhaakkalender.com bieden je een overzicht van alle inhaakmomenten. Heel handig want het zou zonde zijn als je niet (goed) bent voorbereid op de finale van Wimbledon wanneer je tennisrackets verkoopt.

Inhaken op speciale dagen

Daarop inhakend, bovenstaand voorbeeld is precies hoe je een inhaker gebruikt. Je kiest een relevant onderwerp met een duidelijke (of anders creatieve) link naar jouw bedrijf.

Elke dag is er wel een speciale dag die ‘gevierd’ kan worden. De internationale dag van de pannenkoek, de dag van het gras en onlangs nog Wereld Emoji Dag. Dat betekent niet dat je ze ook allemaal moet gebruiken. Kies tijdens het maken van je contentkalender zorgvuldig waarop je wilt inhaken.

Valkuil – de inhaker misbruikt

Een grote valkuil is de inhaker te misbruiken bij gebrek aan inspiratie. Er zijn tal van voorbeelden van bedrijven die zich daaraan schuldig maken. De post die ik van de week voorbij zag komen, weliswaar van een ander bedrijf, was de volgende: ‘Vandaag is het Wereld Emoji Dag. Wij van Backhand Rackets zijn dol op emoji’s. Wat is jouw favoriete emoji?’ Om te huilen natuurlijk. De dag op zich interesseert al niemand, het bedrijf maakt het idiote statement: ‘Wij zijn dol op emoji’s’ en als laatste durven ze nog om interactie te vragen met de dooddoener ‘Wat is jouw favoriete emoji?’. Doe het niet, het gaat je volgers kosten. Zorg altijd voor een relevante link met het bedrijf en bedenk of je doelgroep hierop zit te wachten.

Social content – de invalshoek

Wil je als tennisracketfabrikant dolgraag een social post wijden aan World Emoji Day, zorg dat je dan voor een creatieve invalshoek kiest.

Bijvoorbeeld:

  • Welke beroemde tennisser hebben wij hieronder in emoji’s uitgebeeld?
  • Beschrijf je laatste tenniswedstrijd in emoji’s.
  • Of koppel er een exclusieve social actie aan: tag je dubbelpartner en ontvang beiden 10% korting op de volgende aankoop.

Op je social media kanalen wil je interessante, relevante en/of amusante content aan je doelgroep bieden. Dit is de plek om met hen in contact te komen en dus ook om de interactie aan te gaan.

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het creëren van sterke social content? Online Student heeft zich hierin gespecialiseerd en helpt je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Ook gevonden:

   

Social content – de inhaker
Inhaken op actuele gebeurtenissen is een goede manier om je social content groter bereikbaar te geven. Het algoritme van het sociale kanaal classificeert je social post namelijk hoger naar mate de relevantie. Maar inhaken moet slim gebeuren. Lees hoe je dat doet en welke valkuilen je moet vermijden.
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Een goede contentkalender maken in 5 stappen
Een contentkalender is onmisbaar wanneer je je beroepsmatig op social media bevindt. In een contentkalender plan je wat je, wanneer wilt delen, waarom en in welke vorm. Doordat je van tevoren plant wat je de komende periode gaat posten blijven je posts frequent, relevant en van hoge kwaliteit.
Student inhuren in Den Haag
Studenten bijbaan Gouda
Wil jij op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je in bij Recruit a Student
Data purchaser en analist Breda
Online marketing student inhuren Rotterdam
Student inhuren Bergen op Zoom
Bent u gevestigd in Bergen op Zoom met uw bedrijf en bent u op zoek naar getalenteerde studenten? Dan is Recruit a Student het uitzendbureau voor u. Met een database vol met studenten uit alle richtingen hebben wij voor elke sector de perfecte kandidaten klaar staan.
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Oproepkracht Leeuwarden
Bent u op zoek naar een flexibel inzetbare oproepkracht in Leeuwarden? Studenten uitzendbureau Recruit a Student beschikt over een grote diverse kandidatenpool en stelt graag snel de ideale oproepkracht aan u voor.
Data purchaser en analist Nijmegen
Bent u op zoek naar een of meerdere data purchasers en analisten in Nijmegen? Recruit a Student stelt u graag voor aan getalenteerde studenten voor.
Student inhuren in Rijswijk
Wilt U meer weten over onze dienstverlening?
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan nu in bij Recruit a Student! 

Handige tools van Recruit a Student

Online agenda
Snel kijken wanneer je staat ingeroosterd, eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven en reageren op de nieuwste vacatures. Je regelt het bij ons met één app.


Leuke collega's
Collega\’s maken het werk leuk en de allerleukste collega’s komen natuurlijk uit je eigen netwerk. Daar belonen wij je dankbaar voor want met MY Recruit verdien je cadeaus als je vrienden, familie, klasgenoten of andere kennissen aandraagt. Lees hier meer over de MY Recruit app.

Recruit a student foto

     © 2019 Recruit a Student | Privacy statement | Sitemap |   Website generator door Fleximaal NV - design: Puurvorm.nl   Probleem met de pagina melden