Budget vriendelijke herfst activiteiten

Publicatiedatum 15 oktober 2024
Wijzigingsdatum 15 oktober 2024

Inmiddels is het volop herfst en spenderen we allemaal meer tijd binnen. Maar hoe houd je het binnen dan gezellig? Dit zijn enkele tips voor goedkope activiteiten deze herfst:

 

Probeer herfstrecepten

Met deze maaltijden kun je veel koken voor weinig geld!

Begin de dag met een goed ontbijt van havermout met appel en kaneel. Dit ontbijt is lekker in de herfst door de toevoeging van de kaneel. Fruit bij je ontbijt is nooit een slecht idee. Daarnaast is het snel, voedzaam en makkelijk te maken.

Pompoensoep is heerlijke als lunch, of zelfs als avondeten. Dit recept is ideaal om een grote pan van te maken en het in te vriezen voor de toekomstige studiedagen waarin je liever niet wil koken. Je kan een recept volgen of de groenten toevoegen die je nog in huis hebt.

Maak eens een ovenschotel voor avondeten! Ideaal aangezien je vaak alleen wat ingrediënten hoeft te snijden voordat je het gerecht in de oven zet. Meestal kun je hier ook meerdere dagen van eten. Dat scheelt weer geld en tijd.  

 

Maak je ideale studieplek

Aangezien je toch veel binnen gaat zitten, is het een goed plan om je studie-of werkplek te optimaliseren. Zorg ervoor dat je werkplek comfortabel is, voeg een kaarsje toe en zorg voor wat gezelligheid. Leg de nadruk op de gezellige elementen van de herfst in plaats van het nadelige regenachtige weer.

Een goede verlichting is ook belangrijk aangezien het sneller donker wordt. Er is niet altijd voldoende natuurlijk daglicht, dus het is handig om een goede bureaulamp te hebben. Als je deze nog niet hebt, kun je in een kringloop op zoek naar een betaalbare lamp. Verhoog je productiviteit door het creëren van je ideale studieplek.

 

Herfstwandeling

Als je klaar bent met binnen zitten, is het een goed idee om een herfstwandeling te maken. De frisse lucht is goed voor je, maar zorg wel dat je je warm aankleed. Je wilt natuurlijk ook niet ziek worden!

Haal je sjaal en handschoenen maar weer uit de kast. Nederland kent tal van mooie natuurplekken en parken. Hierdoor kun je genieten van de verkleurde bladeren en de verandering in de natuur.

Daarnaast is een korte wandeling een goede pauze om je productiviteit te bevorderen. Geen reden om het niet te doen toch?

 

Filmpje kijken?

Is het regenachtig en wil je genieten van het gezellige gevoel in je kamer? Zet dan je favoriete feel-good serie of film aan. Pak een dekentje en plof lekker op de bank. Je hoeft niet altijd druk bezig te zijn en je mag best af en toe genieten van de rust in de herfst.

Je kan een gezonde snack maken zoals een bordje met wat nootjes, crackers, fruit en een dip. Dit kan je goedkoop houden door aanbiedingen in de gaten te houden, of sommige boodschappen te delen met je huisgenoten.

 

Wil je lekker binnen blijven, vind jouw ideale bijbaan via onze vacatures.

Langskomen?

Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00

Of loop bij één van onze vestigingen binnen.