Zes tips die je moet weten om je scriptie succesvol in te dienen
De deadline voor het indienen van je scriptie nadert snel voor studenten; de meesten hebben nog maar een maand te gaan. Om je verder te helpen bij het indienen van een geweldige scriptie, delen we zes essentiële tips die je moet weten voordat je je scriptie indient. Zo vergroot je je kansen om een zo hoog mogelijk cijfer te krijgen! En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?
-
Heb je de hoofdvraag en deelvragen beantwoord?
Vaak raken studenten na een paar maanden de draad een beetje kwijt als het gaat om de oorspronkelijke vragen die ze aan het begin van hun scriptie stelden.
Voordat je je scriptie inlevert, is het dus verstandig om nog eens naar die hoofd- en deelvragen te kijken en te controleren of je ze duidelijk hebt beantwoord in de betreffende hoofdstukken. Kun je dit bevestigen? Mooi, dan kun je dit punt afvinken. Zo niet, dan is het tijd om eventuele hiaten in de beantwoording van je hoofd- en deelvragen aan te pakken.
-
Geef je scriptiebedrijf bruikbare inzichten!
Na maanden van toegewijd werken aan je scriptie, het uitvoeren van onderzoek en het omzetten van de resultaten in een overtuigende conclusie, sta je nu voor een cruciale stap: het schrijven van de aanbevelingen en het implementatieplan.
Wat kan je scriptiebedrijf precies doen met de inzichten uit je onderzoek? Op welke manieren moeten ze jouw bevindingen gebruiken? Deze vragen zijn niet alleen belangrijk voor het bedrijf, maar je scriptiebegeleider(s) zullen er ook kritisch naar kijken. Formuleer een duidelijk en uitvoerbaar plan om ervoor te zorgen dat je scriptie niet ongebruikt in een la belandt.
-
Geavanceerd academisch taalgebruik
Naast de inhoud van je scriptie is academisch taalgebruik van groot belang voor veel hogescholen en universiteiten. Sommige instellingen controleren het hele document op taalgebruik, terwijl andere zich beperken tot een paar pagina's. Het is mogelijk dat je scriptie wordt afgekeurd vanwege slecht taalgebruik, zoals het gebruik van verboden woorden, dt-fouten of onduidelijke zinnen. Gelukkig zijn er taalexperts die je hierbij kunnen ondersteunen. Bij Scribbr kun je je scriptie laten nakijken op taal, structuur, consistentie en zelfs APA bronvermelding.
-
Plagiaat voorkomen
Je bent je er waarschijnlijk van bewust dat het essentieel is om al je geschreven werk in je scriptie te onderbouwen met bronnen. Maar het kan een uitdaging zijn om deze bronnen op de juiste manier te citeren. Hoewel er verschillende stijlgidsen zijn, wordt de APA-stijl verreweg het meest gebruikt.
Voordat je je scriptie indient, is het cruciaal om te controleren of alle bronnen zorgvuldig zijn vermeld in de tekst en bibliografie. Scribbr heeft een tool die je hierbij kan helpen: de APA generator. Met een nauwkeurige bronvermelding kom je gemakkelijk door de plagiaatcontrole, want onderwijsinstellingen zijn erg streng als het op plagiaat aankomt.
-
Correcte verwijzingen voor alle elementen
Het is van cruciaal belang dat je verwijst naar de figuren, tabellen en bijlagen die je in je scriptie hebt opgenomen. Een veelgemaakte fout is om deze elementen niet in de tekst te vermelden, waardoor de lezer, inclusief je reviewer, zich afvraagt wat hun betekenis is en hoe ze bijdragen aan je onderzoek.
Door te verwijzen naar specifieke figuren, tabellen en bijlagen, geef je de lezer de mogelijkheid om de context en relevantie van deze elementen in de context van je onderzoek te begrijpen. Dit helpt niet alleen je argumenten en bevindingen te verduidelijken, maar verhoogt ook de geloofwaardigheid en professionaliteit van je werk. Gelukkig biedt software zoals Word de mogelijkheid om automatisch bijschriften en nummering toe te voegen aan figuren en tabellen, zodat je gemakkelijk een overzicht kunt genereren van alle opgenomen elementen. Dit helpt niet alleen bij het organiseren van je scriptie, maar zorgt er ook voor dat je referenties consistent en accuraat zijn.
-
Het belang van een sterke scriptietitel
De titel van je scriptie is als een visitekaartje voor je werk. Het is vaak het eerste wat je recensent ziet en kan een grote invloed hebben op de eerste indruk van je scriptie. Hoewel het makkelijk lijkt om een titel te bedenken, is het eigenlijk een hele uitdaging om er een te vinden die niet alleen origineel en duidelijk is, maar ook de essentie van je onderzoek op een pakkende manier weergeeft.
Hoewel het waar is dat de titel op zichzelf je geen extra punten oplevert, kan een sterke titel de interesse van je recensent wekken en hen enthousiast maken om verder te lezen. Het kan ook de nauwkeurigheid en aandacht voor detail in de rest van je scriptie aangeven. Kortom, het loont zeker de moeite om wat extra tijd en aandacht te besteden aan het bedenken van een titel die je werk recht doet en je scriptie een goede start geeft!
Ben je nu toe aan verandering en op zoek naar een baan na je stage/afstuderen? Solliciteer dan bij Recruit a Student. Kijk op onze website voor onze vacatures en solliciteer! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en voor je het weet heb je je favoriete bijbaan gevonden!
Langskomen?
Bel ons om een afspraak te maken!
+31(0)88 522 00 00
Of loop bij één van onze vestigingen binnen.